Руският Ростов изигра отличен мач при визитата си на холандския гранд Аякс в първи плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят на стадион „Амстердам арена” приключи при резултат 1:1, който дава солидни шансове на руснаците за класиране в груповата фаза на турнира. Реваншът е след седмица в Ростов.

И двата гола в срещата паднаха през първото полувреме, като тимът на Ростов изненадващо откри резултата. Точното попадение за гостите дой де 13-ата минута, когато Кристиан Нобоа изпълни по отличен начин пряк свободен удар и остави безпомощен холандския вратар.

Футболистите на наставника Петер Бош се опитаха да отговорят незабавно, организирайки няколко опасни атаки към противниковата врата. При една от тях, седем минути преди края на първото полувреме, домакините стигнаха до дузпа, която Дави Клаасен превърна в гол.

През втората част Аякс направи всичко по силите си да изтръгне победата, но късметът се усмихна на гостите, които запазиха вратата си суха.

Така в реванша холандският гранд ще трябва да търси задължителна победа или равенство, различно от 1:1, за да намери място в груповата фаза на Шампионската лига.