Треньорът на Рома Руди Гарсия демонстрира огромен респект към звездата на Барселона Лионел Меси. Френският специалист обеща въпреки това неговият тим да покаже силна игра в сблъсъка от група Е на Шампионската лига, който е утре от 21,45 часа.

„Стадио Олимпико“ ще бъде арена на двубоя, с който двата тима ще открият кампанията си в турнира през сезона.

„Знаем, че те са наистина силен противник. Спечелиха първите си три мача в първенството, но няма смисъл да говорим надълго за тях, защото всички са наясно“, каза Гарсия.

„Не са измислени достатъчно прилагателни, с които да се опише Лео Меси – той е един от най-добрите, ако не и най-добрият.“

„Не сме готвили план как да се справим с техните индивидуалности, мислим по-скоро за целия отбор на Барса. Смятам, че можем да решим проблемите на колективно ниво – както в атака, така и в защита. Ясно е, че няма как да се браним цял мач.“

„Знаем, че ще имаме мигове, в които ще страдаме, но сме длъжни да разиграваме топката и да създаваме положения. Дори и Барса да не е в топформа, те все още си остават един от най-силните тимове в света. Утре ще играем събрани и с амбиция – искаме да се продължим напред, трябва да направим 6 мача на най-високо ниво, за да запишем точки“, подчерта Гарсия.