Розенборг поднесе една от изненадите в третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Норвежците се наложиха с комфортното 2:0 над испанския Валенсия.

Домакините нанесоха своя удар през втората част, когато точни бяха Юсуг Коне и Видар Рисе. Резултатът откри Коне в 53-ата минута. Той получи чудесен пас от Микел и след като преодоля няколко бранители на гостите не срещна трудности да вкара за 1:0.

Рисе удвои преднината за своя тим в 61-ата минута. След изпълнение на корнер, халфът бе най-съобразителен в наказателното поле и така оформи крайният резултат.

Така след изиграването на три дубоя в групата, Розенборг събра актив от 4 точки, докато Валенсия има три.

В другия мач от група B, Челси се наложи без проблеми над гостуващия Шалке 04. Лондончани победиха благодарение головете на Флоран Малуда и голмайсторът на тима Дидие Дрогба.

Резултатът на „Стамфорд бридж” откри новото попълнение на „сините” Флоран Малуда. Крилото получи чудесен пас отляво и след като преодоля Рафиня, се разписа във вратата на Нюър, който в ситуацията се представи доста колебливо.

Халфът на гостите Карлос Гросмюлер реализира попадение за Шалке, но реферът на двубоя го отмени поради засада. Веднага след това положение, домакините имаха отличен шанс да удвоят преднината си, но този път вратарят Нюър бе на висота. Стражът се справи отлично след удар с глава на Микаел Есиен.

Само две минути след подновяването на играта през втората част, възпитаниците на Аврам Грант все пак стигнаха до нов гол. Негов автор стана Дидие Дрогба, който предреши крайния изход на двубоя.

До края на мача Франк Лампард имаше още една добра възможност, но ударът му бе уловен.

След тази победа Челси е почти сигурен участник в следващата фаза на надпреварата. Сините от Лондон заемат първото място в класирането с актив от 7 точки. Втори е съставът на Розенборг с 4. Следват Валенсия и Шалке, които имат по три точки в актива си.