В мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига Реал Мадрид загуби с 1:2 от Рома и с общ резултат 2:4 „кралете” отпаднаха от турнира.

Домакините започнаха с натиск, но футболистите на Рома бързо успяха да изравнят играта, а след 20 минута доминираха.

В 18-та минута Акилани със силен удар уцели дясната греда на вратата на Касияс, след което топката попадна отново във халфа на Рома, който отново стреля опасно, но вратарят на Реал изби топката.

До края на полувремето футболистите на Рома имаха няколко възможности да отбележат гол в мрежата на „белия балет”, но с отлични изяви се отличи Икер Касияс.

Реал започна силно второто полувреме и в 49-та минута Жулио Баптища от пряк свободен удар уцели напречната греда на вратата на Рома.

В 66-та минута влезлият като резерва Мирко Вучинич получи топката от Тонето и черногорският национал уцели за втори път гредата зад Касияс.

Пет минути по-късно Пепе фаулира Вучинич и съдията от Гърция Кирос Васарас показа втори жълт картон на португалския защитник, който напусна терена.

В 73-та минута Тонето центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където най-съобразителен се оказа Тадей, който с глава засече топката и я прати в мрежата на Касияс.

Само 120 секунди по-късно Робиньо подаде на Раул, който бе в положение на засада, но страничния съдия не видя това и нападателя на Реал изравни резултата.

Футболистите на Бернд Шустер се опитаха да натиснат Рома в последните минути, но играчите на Лучано Спалети много хубаво контраатакуваха.

Във втората минута на даденото от съдията продължение Кристиан Панучи центрира от фаул в наказателното поле на Реал, където Мирко Вучинич с глава донесе победата за „вълците”.

Рома ще научи своя съперник на 14 март, когато в Нион, Швейцария ще бъде теглен жребият за четвърт- и полуфиналите в Шампионската лига.