Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс призна, че няма поводи да се срамува, след като тимът му беше разбит с 0:7 от Барселона в първия си мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Загубата на „детелините“ ще влезе в клубната история като най-тежката за всички времена в евротурнирите. Лионел Меси вкара хеттрик, Луис Суарес добави два гола, а Неймар приключи мача с 4 асистенции, за да оформят една от най-унизителните вечери за шотландския гранд.

„Няма как да сме се изложили. Барселона причинява същото на отбори далеч по-силни от нас самите“, коментира Роджърс. „Това бе една от онези вечери, които трябва да преглътнеш предвид нивото на турнира. От професионална гледна точка резултатът никога не може да е хубав.“

„Меси, Суарес и Неймар са нападатели, които можеш да пазиш с колкото искаш играчи. Те са играчи от световна класа и показаха огромно качество срещу нас. За нашия тим е брилянтно, че можем да играем и да се учим в Шампионската лига.“

„Не вярвам да е имало страх при нас, мисля, че момчетата бяха уверени. Изживяването не е приятно, но не бих могъл да изискам повече от отбора, особено при натоварения ни график. Тези момчета са брилянтни дотук. Нямаше как да играем на по-негостоприемен стадион във футбола след много интензивния мач през уикенда (победа с 5:1 над Глазгоу Рейнджърс в голямото дерби – б.р.). Те почти нямаха време за подготовка и да играят срещу най-добрият тим в света по отношение контрола върху топката, не беше лесно“, заяви Роджърс.