Бранителят на Ливърпул Андрю Робъртсън не смята, че шесткратният европейски шампион ще спре развитието си само с триумфа в Шампионската лига. Английският тим спечели финала през изминалия сезон, надделявайки с 2:0 над Тотнъм Хотспър и по този начин увеличи преднината си над останалите английски отбори, що се отнася до триумфи на голямата европейска сцена.

Феновете на „червените” все още се радват на славния успех, който сложи край на „черната” серия на Юрген Клоп за загуби на европейски финали. Именно заради това шотландецът призна, че тези спомени са прогонени вече надалеч от „Анфийлд”.

Попитан кога ще избледнее спомена от финала в Мадрид, той отговори: „В деня, който се върнахме за подготовка, той беше с нас. Трябваше да направим тур в Щатите, а собствениците ни искаха да направим някои неща с Купата, което беше страхотно за нас. Все пак съзнахме, че от ден 1 на подготовката стартира нов сезон и това трябва да бъде забравено, докато не се пенсионираме във футбола”, призна Анди Робъртсън.

„Честно казано, сега трябва да се съсредоточим върху спечелването на повече трофеи, защото ШЛ вече е в миналото”.

Капитанът на Шотландия разкри, че отборът на Ливърпул разполага с непоколебим фокус, който притежава отбора. „Не искаме да сме отборът, спечелил само един трофей – разбира се, че е голям, но искаме да бъде отбор, който печели много купи. Целта е през този сезон да грабнем още купи – това е”, завърши Андрю Робъртсън.