Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард определи своя колега Рафаел Бенитес, наставник на Ливърпул, за „невеж”, часове преди сблъска между двата отбора в Шампионската лига в реванш от осминафиналите.

Бенитес направи опит да предскаже с какъв състав ще излезе каталунският тим днес на „Анфийлд” и това предизвика гнева на Рийкард.

„Мисля, че е чудесно да играеш срещу отбор, чийто мениджър знае всичко. Но нали сте чували поговорката – тези, които се хвалят, че знаят най-много, обикновено знаят най-малко,” изригна иначе спокойният холандецът.

Барселона се нуждае поне от два гола, за да има шанс да продължи, след като претърпя срамно поражение с 1:2 на собствения „Ноу Камп” преди две седмици.

На пресконференция по-рано вчера Бенитес сподели, че очаква съперникът да излезе във формация 3-4-3, с един защитник по-малко и с Роналдиньо, Ето`о и Меси в нападение.

Рийкард обаче не издаде дали това е така, и обеща, че информация за състава ще има едва час преди срещата.

„Оставих си кристалното кълбо вкъщи. Но ние сами си направихме реванша труден, с този резултат от първия мач,” заяви още той.

„Въпреки това, имаме страхотна възможност да поправим нещата. Разполагаме със страхотен състав и мисля, че цялото напрежение пада върху Ливърпул. Те трябва да изнесат спектакъл за феновете си и аз знам, че в такава ситуация можем да ги изненадаме.”

Холандският специалист все пак призна, че след слабите изяви на защитата на Барселона, в последните няколко мача, сега има сериозно напрежение. „Виждам камери, журналисти и много писания, и знам, че ни се обръща много внимание на това, затова има и допълнително напрежение.”