В мач от група Е на Шампионската лига шотландската сензация Рейнджърс успя да спре победния ход на Барселона и двата отбора завършиха 0:0 на „Айброкс”.

Испанският отбор доминираше през целия мач, но не успя да реализира създадените голови положения пред противниковата врата.

През първото полувреме Роналдиньо имаше възможност да открие резултата, но ударът му бе спрян с ръка от защитник на шотландския отбор. Съдията взе правилното решение, като показа играта да продължи, тъй като шутът на Рони бе доста силен, а разстоянието между него и футболистът на Рейнджърс бе доста малко.

През второто полувреме домакините съумяха малко да изравнят играта, но пропуски направиха Анри, Иниеста, Роналдиньо и дори Пуйол, който редовно се включваше в предни позиции.

Рейнджърс: МакГрегър, Хътън, Уейър, Папач, Фъргюсън, Томсън, Ново (72’ Бийсли), Адам, Куеяр, МакКълък, Кузиен.

Барселона: Валдес, Милито, Пуйол, Шави, Гудьонсен, Иниеста, Роналдиньо, Анри (82’ Дос Сантос), Меси, Тюрам, Абидал.

В другия мач от групата Лион победи с 2:0 Щутгарт като гост и по този начин френския шампион запази минималните си шансове за преодоляване на груповата фаза.

В 56-та минута Сантош се възползва от груба грешка на защитника на домакините Силвио Майснер и отбеляза първия гол за Лион в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Крайното 2:0 оформи Карим Бензема в 79-та минута след много ходова атака, която премина през Кейта и Сидни Гову.

Щутгарт: Шафер, Осорио, Таски, Мейра, Майснер (62’ Хедира), Фарнеруд, Бащюрк (71’ Евертон), Пардо, Какау, Хилберт, Гомес.

Лион: Веркут, Калстрьом, Жуниньо, Бензема (84' Бодмер), Гросо, Гову (85' Клерк), Бен Арфа (74' Кейта), Ревейер, Андерсон, Сантош, Скилачи.

Във временното класиране води Барселона със 7 точки и по-добра голова разлика от Рейнджърс, който има същия актив от точки, а Лион е трети с три точки, Щутгарт е на последното място в група без спечелена точка.