Реферът, който не видя скандалната игра с ръка на Тиери Анри, в баража за Световно първенство между Франция и Ейре – Мартин Хансон – ръководи мач от Шампионската лига! Само три седмици, след като сгафи тотално, и прати Франция на Мондиала в ЮАР, шведът получи наряд на най-високо ниво. Тази вечер той свири двубоя между Бешикташ и ЦСКА Москва.

Абсолютно необяснимо, след като в рамките само на 13 месеца, Хансон направи три огромни грешки, той продължава да е смятан от УЕФА за елитен рефер. Първо той отсъди спорта дузпа за Ливърпул, в мач срещу Атлетико Мадрид, завършил 1:1, след като Джерард я отбеляза. След срещата, самият Джерард обяви, че надали само би дал въпросния удар, ако бе на мястото на Хансон.

През изминалото лято шведът свири финала за Купата на Конфедерациите, и отмени чист гол на Кака, когато топката явно премина гол линията на американския вратар. За късмет на Хансон, бразилците все пак спечелиха.

Най-скандално обаче бе решението на Мартин Хансон на баража Франция – Ейре, когато Тиери Анри игра с ръка, за да асистира на Уилям Галас, който реализира попадението, оказало се достатъчно да прати „петлите” на Световното първенство.

Тотално грешно пък е намерението на ФИФА да прати Мартин Хансон да свири и на Мондиала догодина в ЮАР!