Реал Мадрид пропиля 33 положения срещу Аякс, но все пак се наложи с 2:0 над Аякс в среща от група G на Шампионската лига. „Белият балет” стартира повече от убедително в най-силния европейски клубен турнир, като можеше тотално да разгроми амстердамския тим, който от своя страна не приличаше на себе си.

В отсъствието на наказаната си звезда Луис Суарес, Аякс не предложи почти нищо на „Сантяго Бернабеу”, особено на фона на непрекъснатите атаки към вратата на Мартен Стекеленбург. Урби Емануелсон все пак удари гредата над Икер Касияс, а испанският страж спаси няколко други удара към своята мрежа.

В останалото време Реал тотално доминираше, и бе олицетворение на израза „скъса се да пропуска”. Един през друг играчите на Жозе Моуриньо – Кристиано Роналдо, Анхел Ди Мария, Гонсало Игуаин, стреляха или покрай Стекеленбург или в ръцете му, от невероятни позиции. Португалският треньор само се държеше за главата покрай тъч линията, макар още в 30-та минута Реал да поведе в резултата. След центриране от корнер на Шаби Алонсо, топката се отби първо в главата, после в бедрото на Игуаин, и от защитника на холандците Анита влезе във вратата.

Реал стигна до второ попадение, след две греди в своя полза, чак в 73-та минута. Тогава Месут Йозил стреля в Стекеленбург, топката рикошира в стража и стигна отново до немския национал, който вече от втори опит реши да подаде на Игуаин и той не сгреши за 2:0, резултат, при който приключи двубоят.

В другият сблъсък от групата резултатът бе съвсем идентичен – 2:0 в полза на Милан срещу Оксер. След кошмарния дебют за „росонерите” срещу Чезена през уикенда в Серия А, Златан Ибрахимович се реваншира, и отбеляза и двата гола срещу френския съперник, за да тръгне Милан ударно в трудната група.

Златан вкара два пъти за три минути през второто полувреме, напълно достатъчни за успеха на „Сан Сиро”. В 66-та минута след центриране отляво, Кевин-Принс Боатенг свали с глава на шведския таран, и от няколко метра технично прати топката в мрежата. Боатенг се появи на терена като резерва в 15-та минута, на мястото на Масимо Амброзини.

Три минути по-късно, пробив на Роналдиньо изведе Ибрахимович отляво в наказателното поле, и той стреля по диагонала, под плонжа на защитник и вратаря на Оксер, за 2:0.

Нещата можеха да се развият по-различно за Оксер, като френският отбор имаше положения през първото полувреме, но след като не успя да ги оползотвори, даде шанс на Милан да се окопити, и да нанесе своя удар след почивката.

След първия кръг в група G лидери са Реал Мадрид и Милан, а Оксер и Аякс са без точка.