Реал Мадрид и Борусия Дортмунд излизат тази вечер, за да решат окончателно спора за място на финала на най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига. Точно в 21.45 часа българско време ще прозвучи първият съдийски сигнал, който ще сложи началото на може би един епичен сблъсък.

„Кралете“ загубиха първия мач с 1:4, а сега са готови на всичко, за да измият срама и да продължат похода си към Десетата титла в най-комерсиалния турнир. Същевременно, коравият тим на Борусия едва ли ще пропилее с лека ръка комфортната си преднина.

Много критики понесе тимът на Жозе Моуриньо след първия двубой, а сега със сигурност мадридистите ще се опитат да вземат реванш заради своите фенове, които бяха меко казано разочаровани. В продължение на близо седмица играчите на клуба приканват привържениците да изпълнят „Сантяго Бернабеу“, като дори целокупно се обединиха около мнението, че феновете дават сила на тима. В Реал са наясно, че залогът е голям – неслучайно Икер Касияс определи предстоящата битка като „мача на сезона“.

Самите изказвания на двамата наставници преди мача ясно показаха, че все още нищо не е решено. Юрген Клоп, треньорът на Борусия, демонстрира оправдано самочувствие на пресконференцията преди двубоя. Изразителният успех на неговите възпитаници на немска земя го поставя в далеч по-благоприятна позиция. Специалистът все пак заяви, че никой при „жълто-черните“ не смята, че всичко е решено. „Ще се борим с всички сили. Печели добрият колектив, а не добрите играчи“, категоричен бе Клоп.

От своя страна, колегата му начело на Кралския клуб, Жозе Моуриньо, бе далеч по-умерен: „Ако не стигнем до финал, провалът ще е мой. В Дортмунд сгрешихме всичко. Трудно се правят сметки при такъв резултат.“

Като цяло и двамата треньори ще могат да заложат на най-доброто от селекциите си. Добрата новина в лагера на „балета“ е, че суперзвездата на тима Кристиано Роналдо е напълно възстановен от разтежението, което го измъчваше след първия полуфинал. По мнения на футболни анализатори Лука Модрич ще заема мястото на Сами Кедира.

Колкото до Борусия, единственият играч, чието участие е под съмнение, е Лукаш Пишчек. Десният бек, който изнесе повече от добър мач в Германия, се оплаква от разтежение в областта на слабините.

По информация на медиите в Испания, домът на Реал Мадрид - „Сантяго Бернабеу“, ще бъде изпълнен до краен предел. Това и всички останало създава предпоставки за голям футболен сблъсък – „луд“, динамичен, с голям залог.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Диего Лопес, Есиен, Варан, Рамос, Коентрао, Модрич, Алонсо, Ди Мария, Йозил, Роналдо, Игуаин

Старши треньор: Жозе Моуриньо

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Шмелцер, Хумелс, Суботич, Пишчек, Гюндоган, Бендер, Ройс, Гьотце, Блашчиковски, Левандовски

Старши треньор: Юрген Клоп

Стадион: „Сантяго Бернабеу“

Час: 21.45 часа българско време

Главен съдия: Хауърд Уеб