Вдъхновеният от Кристиано Роналдо Реал Мадрид може да  постави рекорд на Испания от 19 поредни победи във всички турнири, ако във вторник  се наложи над Лудогорец в последния си мач от Шампионската лига  за тази година.

Роналдо вкара и трите гола за успеха на "кралския клуб" с  3:0 срещу Селта в събота, като по този начин бе изравнена  серията от 18 поредни победи, поставена от Барселона между  октомври 2005 и януари 2006 година, когато Франк Рийкард водеше  каталунците.  След мача със Селта Роналдо достигна 23 гола за първенство,  а има и 4 в Шампионската лига. Постижение, което ще се постарае  да подобри:

"Всяка седмица той се справя все по-добре и нивото му на  професионализъм е невероятно", заяви съотборникът му Пепе. "Всички виждате какво прави той за отбора и за себе си.  Удоволствие е да играеш с него", добави португалският защитник. Според левия бек Марсело причината за успешното представяне  на Реал се крие в това, че отборът е здраво стъпил на земята.

 "Чудесно е, че сме в рекордна серия от победи, но трябва да  продължим да работим и да печелим. За щастие всички в отбора  знаят това и дават всичко от себе си, включително и тези, които  идват от пейката", заяви бразилецът.

Към момента единственият проблем пред треньора Карло  Анчелоти изглежда е пълнещият се лазарет. Лука Модрич и Сами  Кедира са твърдо аут, а след последния мач към тях се присъедини и новото попълнение Хамес Родригес. Напрежение за двубоя на "Бернабеу" във вторник не би  трябвало да има върху Реал, тъй като тимът има цели 9 точки  преднина пред втория Базел. Мачът е от по-голямо значение за  Лудогорец, тъй като победа за шампиона на България ще му осигури класиране за Лига Европа.

Равенство също може да е достатъчно  на тима от Разград, стига Базел да спечели срещу Ливърпул./БТА