Байер Леверкузен съсипа гостуващия Лацио с 3:0 в реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига и по този начини изхвърли италианците от турнира. Футболистите на Стефано Пиоли в нито един момент не напомниха за играта си отпреди седмица, когато спечелиха с 1:0, а в средата на втората част останаха и с 10 души на терена.

Двубоят за италианците можеше да се развие различно, ако в 4-ата минута Балде Кейта се бе възползвал от грешка на Джонатан Та и излезе очи в очи с Бернд Лено, който се втурна напред и успя да го блокира.

Постепенно „аспирините“ наложиха своята доминация и в 17-ата минута Хакан Чалханоглу с далечен шут за малко да прати топката под лявата сглобка. Секунди по-късно отново турският национал обстрелва от дистанция, а Етрит Бериша трябваше да избива влитащата под гредата топка

В 26-ата Леверкузен нацели и греда, след като Щефан Кислинг получи брилянтно центриране и стреля прецизно с глава, за да намери сглобката на вратата.

Пет минути преди почивката Байер най-сетне откри резултата, не и без помощта на лошата дефанзивна игра на Лацио. Първо Стефан де Врай се изложи при опита си да пресече елементарен извеждащ пас, а след това Ожени Онази изчисти слабо право в краката на Чалханоглу, който от 12 метра не пропусна да се разпише – 1:0.

Лацио очевидно не си взе бележка в почивката, защото само три минути след началото на втората част германците дръпнаха с още един гол напред. Маурисио реагира зле на подаването, което Карим Белараби пусна към Адмир Мехмеди, а последният блесна с мощна тупалка под гредата при много остър ъгъл – 2:0.

„Лациалите“ продължиха да бъркат в отбрана и след лошо изчистване на Душан Баста Ларс Бендер стреля свирепо под гредата, за да изпоти за пореден път Бериша.

За да се влоши ситуацията още повече в 68-ата минута Маурисио напусна игра с втори жълт картон заради много наивно фаул срещу Кислинг.

В края с 10 души Лацио опита да играе „ва банк“ и съответно плати цената за това с трети гол в мрежата си. Юлиан Бранд много умело избяга от засадата и съвсем неегоистично предостави кълбото за Белараби, който заби финалния пирон в 88-ата минута.

Така Лацио се прости с мечтите си за влизане в Шампионската лига и ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!