Срещата между Шалке и Реал Мадрид е по-специална за един футболист, който вече не играе в тези отбори - Раул Гонсалес Бланко.

Реал и Шалке са единствените два отбора, за които Раул е играл в Европа, през дългата си кариера. В момента испанският нападател е част от катарския Ал Садд, и няма да може да наблюдава на живо осминафинала от Шампионската лига, защото в същия ден има мач.

"Първото нещо, което ми мина през ума, когато видях жребия, бе, че много искам да играя в този мач," сподели Раул пред Marca. "Много ми се искаше да пътувам, за да наблюдавам срещата, но имам мач в Азиатската Шампионска лига с Ал Садд."

"Ако можех, щях да играя за Шалке на "Фелтинс Арина", и на "Сантяго Бернабеу" за Реал Мадрид. Честно казано обаче, би ми било много трудно да играя срещу моите отбори. Така че се радвам, че ще наблюдавам само като зрител."

Разбира се, Раул не разкри своя фаворит в мача. "В Реал Мадрид израснах, и прекарах по-голяма част от кариерата си. С Шалке също постигнах големи успехи за кратко време, но и преживях също страхотни моменти... Никога не съм си мислил, че мога да бъда толкова свързан тях," сподели той.

Раул: Ако можех, щях да играя за Шалке в първия мач, и за Реал на реванша

източник: Gulliver/Getty Images