Авторът на първия гол във финалния мач от Шампионската лига между Барселона и Ювентус - Иван Ракитич - записа името си в историята. С попадението си още в четвъртата минута той стана третият най-бърз реализатор във финален двубой от този турнир. 

Единствените двама други футболисти, които са се разписвали по-бързо от него в последната битка са Гайска Мендиета от Валенсия и Паоло Малдини от Милан. Техните рекорди обаче изглеждат трудно достижими. 

Испанецът се разписа в третата минута на мача с Байерн през вече доста далечната 2001 г. А рекордът, който едва ли ще бъде подобрен скоро, е на италианеца от 2005 г., когато вкара на Ливърпул още в първата минута. 

Интересното е, че попаденията на Мендиета и Малдини не донесоха трофеите на техните тимове тогава. Но Ракитич разби тази негативна тенденция на ранните попадения. Той сподели, подобно на Суарес, че е било очаквано тимът му да страда в битката с Юве. 

"Нормално беше да страдаме в този мач и го направихме, все пак е финал. Противникът ни навлезе в мача постепенно и по средата на втората част беше във вихъра си. Но ние заслужавахме да победим и взехме своето."

"Нещо повече, надявам се да не спираме до тук. Следващата година има още много какво да спечелим и се надявам, че ще го направим. Винаги искаме още и още", сподели доволният Ракитич.