Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес вярва, че резултатът от 8:0 срещу Бешикташ ще накара футболистите на Порто да се страхуват преди гостуването си на "Анфийлд" в следващия кръг на Шампионската лига.

След погрома над турския тим, сега „мърсисайдци” имат нужда от победи над Порто и Марсилия, за да си осигурят място в следваата фаза на турнира. В момента Ливърпул се намира на трето място в групата с актив от четири точки.

„Следващият е Порто. Най-малко този резултат ще вдъхне увереност на футболистите, а привържениците ще вярват”, коментра Бенитес.

Порто трябва да дойде тук на „Анфийлд” и със сигурност няма да са спокойни. Останаите отбори в Европа също ще се собразяват с това което направихме. В крайна сметка трябва да спечелим оставащите два мача, въпреки головете, които отбеязахме тази вечер”, допълни испанецът.

За рекордната победа на „червените” в Шампионската лига се разписаха Йоси Бенаюн, който записа хеттрик, Питър Крауч и Райън Бабел се отличиха с по два гола, а капитанът Стивън Джерард реализира дежурното си попадение.

„В предишните мачове също създавахме много положения, но не успявахме да вкарваме. Днес реализирахме рано и мачът се отвори. Бешикташ също тряваше да спечели, за да запази шансовете си за класиране и се опитваха да атакуват, което откри допълнителни пространства за нападателите ни. Това направи джижението ни на терена много по лесно, празните пространства ги имаше, а нашите нападатели бяха в много добра форма”, каза още Бенитес.