Шампионите на Сърбия и Австрия не решиха абсолютно нищо след първия мач помежду си от плейофите на Шампионската лига и завършиха 0:0 на опустялата "Мала Маракана". Така Цървена Звезда и Ред Бул Залцбург оставиха всичко за реванша другата седмица. 

Грандът от Белград може да съжалява повече за тази развръзка, защото изпусна по-чистите положения. Но все пак и този резултат срещу полуфиналиста от последното издание на Лига Европа със сигурност донякъде е влизал в сметките на "червено-белите". 

"Звездашите" само могат да съжаляват, че нямаха подкрепата на верните си фенове от трибуните, защото това със сигурност щеше да предаде по-различен заряд на сблъсъка. А "Мала Маракана" беше празна заради наказание от миналия сезон на сръбския първенец. 

Иначе първата част на мача предложи постна игра и повече проучване между съперниците, отколкото интересни ситуации. Райнхолд Ябо, Златко Юнузович и Амаду Хайдара не успяха да се разпишат за австрийците, докато Неманя Радонич и Бранко Йовичич пропиляха малкото шансове за сърбите преди почивката. 

След подновяването на играта предпазливостта продължи да властва, но поне имаше повече чисти възможности за гол. И всички бяха за играчите на Цървена Звезда, но гол така и не падна. 

Първият шанс беше 57-та минута, когато Филип Стойкович получи топката на границата на наказателното поле и стреля мощно с първото си докосване, но вратарят на Залцбург се намеси великолепно и спаси. 

Втората такава възможност за "звездашите" се откри пред Милош Дегенек в 70-та минута. Тогава Неманя Радонич центрира перфектно на главата му, но мощният изстрел на Дегенек отново виртуозно беше отразен от вратаря на австрийците. 

Последната възможност за домакините се откри в 90-та минута. Тогава Велко Симич беше намерен на стрелкова позиция сам срещу вратаря в наказателното поле, но и неговият изстрел беше спасен от стража. 

Така мачът завърши 0:0 и никой от двата тима не можа да вземе предимство преди ответния сблъсък след седмица. Той също се очертава да бъде много интересен с оглед на класата на двата тима.