Роман Прохазка едва ли може да е разочарован от решението си през лятото да премине във Виктория Пилзен. Бившият халф на Левски е основна част от чешкия тим, с който сбъдна мечтата си да играе в Шампионска лига срещу отбори като Реал Мадрид и Рома. В сряда той реализира и гол във вратата на ЦСКА Москва за успеха на своя тим, след като преди това пропусна дузпа.

Пред „Спортно шоу Гонг” Прохазка сподели емоциите от двубоя, както и дали продължава да следи случващото се в Левски.

„Благодаря, много се радвам. Беше голяма мечта да играя в Шампионска лига, плюс това, че вкарах гол, това е нещо невероятно, чувството е невероятно, след мача се чувствах прекрасно”, заяви словакът.

„Аз като шутирах се подхлъзнах и не видях топката, първо не видях, че влезе във вратата, после съотборниците ми казаха и започнах да се радвам”, обясни той за гола си.

Тимът му е много близо до това да завърши трети и да си осигури продължаване в Лига Европа. „Това беше целта от началото, когато разбрахме в каква група играем. Беше ясно, че Реал Мадрид и Рома ще се бият за класирането в Шампионска лига, а ние с ЦСКА ще се борим за трето място и наистина това ни беше цел, а сега сме много близо до тази цел.”

Прохазка коментира и преживяването да играе на „Сантиаго Бернабеу”. „Това беше нещо невероятно. Всичко в отбора се чувствахме невероятно, че играхме срещу този отбор и на този стадион. Вече няма шанс да играя срещу по-добър отбор, защото за мен Реал Мадрид е №1.  Успях и двата мача (да вземе фланелка на съперник б.р.), имам си на Гарет Бейл и на Иско, това също е супер.”

Той не пропусна и темата с пропуснатата дузпа – нещо, което му се случи и в злополучния финал за Купата на България срещу Славия. „Да, аз даже веднага се сетих за Купата срещу Славия, даже след мача казах, че повече няма да бия дузпи. Като пропуснеш дузпа, се чувстваш много зле. Разликата беше, че тук обърнахме, срещу Славия не стана така и тази дузпа още си я спомням и не мога да я забравя. Вече повече не искам да бия дузпи.”

„Разбира се, че следя Левски, даже и гледам мачове като имам възможност, повече само репортажи. Аз казах, че оставам фен на Левски, това е истина. Чувам се с Антонио Вутов, даже вчера ми писа Васко Панайотов, те двамата вече ги няма, но разбира се, че следя Левски.”

„Знам, че  в началото започнаха много добре, имаха силни мачове, биха ЦСКА, сега влязоха в някаква мини криза, знам, че ще се оправят, феновете се върнаха на стадиона и се надявам да подкрепят отбора и в този по-труден момент. Отборът си е добре, взеха качествени футболисти, имат много добър треньор. Трябва да преминат този труден момент и да влязат пак във форма.”