Анортозис – Панатинайкос Х

Приятната изненада в тазгодишното издание на Шампионската лига Анортозис има реален шанс да спечели най-малкото втора точка в своята група. След като отстрани Олимпиакос в предварителните мачове и нулевото равенство срещу Вердер сега на гости пристига другия гръцки гранд Панатинайкос. Кипърците показаха, че от тях може да се очаква всичко.

Интер – Вердер 1

Въпреки, че симпатиите ми са насочени към немците по всяка вероятност Интер ще си вземе своето в тази среща. Този сезон Вердер показва една своя сила и същевременно слабост – вкарва много, но и допуска много. Както тръгне играта.

Клуж – Челси Х

Футболът в Румъния се развива страшно бързо и наглед уж лесното гостуване на Челси може да се превърне в кошмар. Румънците вече изненадаха Рома като гост, а ремито срещу лондончани няма да е кой знае каква изненада.

Бордо – Рома 2

Двата отбора стартираха повече от кошмарно. Италианците имат повече футболни аргументи да спечелят мача.

Шахтьор – Барселона Х

Безспорно мачът, който може би ще насочи групата към двата отбора, които ще се фаворитизират за първите места. В минал сблъсък между тези тимове на ниво Шампионска лига украинците спечелиха с 2:0. Ремите на пръв поглед изглежда логично.

Спортинг – Базел 1

Едва ли ще има изненада. Би трябвало Спортинг да няма почти никакви проблеми с победата срещу Базел. Двата отбора в началото на годината се срещнаха в турнира за Купата на УЕФА, а Спортинг не допусна гол, като победи с 2:0 и 3:0.

Ливърпул – Айндховен 1

Пълно безумие би било, ако Ливърпул не спечели трите точки. Айндховен със сигурност не е за подценяване, но „мърсисайдци” могат да си решат групата с успех на Анфийлд. Айндховен стартира повече от трагично срещу Атлетико М. В последните две години мачовете между двата отбора стараха традиция, като Ливърпул има 3 победа, а една среща завърши наравно.

Атлетико М – Марсилия 1

Стартът на испанците в тазгодишното издание на Шампионската лига бе повече от впечатляващ. Победа с 3:0 като гост се помни дълго. Успех на свой терен ще превърне „червено-белите” във фаворити за класиране в следващата фаза.