Марсилия – Ливърпул

Един от най-интересните мачове в Шампионската лига този кръг. Много неща се изписаха и изговориха преди двубоя. Останах много разочарован от играта на Ливърпул срещу Рединг. Ясно е, че мачът срещу Марсилия е един финал за Ливърпул. Същото твърди и Бенитес. Независимо от горещата атмосфера на „Велодром” Ливърпул ще стигне до успеха – 2.

Порто – Бешикташ

Тази среща също предизвиква голям интерес. Смятам, че Порто няма да има проблем. Един от най-добрите в Бешикташ - Матиас Делгадо няма да играе. Порто е силен домакин и ако му тръгне играта със сигурност ще спечели – 1.

Челси – Валенсия

Много труден за прогнозиране двубой. Челси вече си осигури класиране в следващата фаза, а и Дрогба няма да играе, защото е контузен. Валенсия не показва това, което се очакваше след треньорската смяна. Куман не е напипал верния състав. Челси ще пробва да завърши с победа, но най-вероятен ми изглежда знакът Х.

Шалке – Розенборг

Шалке не ми е от симпатичните отбори в Германия. Въпреки това не смятам, че ще имат проблем срещу Розенборг. Норвежците показа добри игри срещу Валенсия и Челси. Твърдият знак е единица, защото домакините нямат друг шанс – 1.

Реал Мадрид – Лацио

Четирите отбора в тази група имат шанс да продължат напред в турнира. Специално за този мач си мисля, че Реал Мадрид няма да има проблеми и ще победи Лацио на „Бернабеу”. Видях, че Нистелрой има някаква травма получена на мача с Атлетик Билбао. В Реал Мадрид разполагат с достатъчно добри футболисти -1.

Олимпиакос – Вердер

Мисля, че Вердер ще спечели този мач. Отборът продължава да играе изключително приятен футбол. Томас Шааф е достатъчно опитен специалист и ще направи корекции в сравнение с първата среща между двата отбора. Този мач ще е за германците – 2.

Рейнджърс – Лион

Изключително трудно може да се каже, кой ще спечели този мач. По-скоро си мисля, че шотландците ще вземат тази среща и заради публиката, която ще ги подкрепя. Играха много силно и във Франция. Лион има потенциал да продължи в следващата фаза, но допусна много грешки. Мисля, че шотландците ще вземат мача – 1.

Барселона – Щутгарт

Едва ли може да се прогнозира нещо друго освен победа за домакините. Ето`о се завръща, а Роналдиньо започва да навлиза във форма. Щутгарт има проблеми с контузени футболисти, а и силите на този отбор не стигат и за равен на „Ноу Камп” – 1.

Рома – Манчестър Юнайтед

Очаквам да се получи много хубав мач за наблюдение. Миналата година гледах на живо този сблъсък, атмосферата е невероятна. Рома ще потърси реванш за това, което се случи миналия сезон. Юнайтед, обаче се намира в страхотна форма и смятам, че ще спечели. Мачът ще е безкрайно интересен – 2.

Спортинг – Динамо Киев

Динамо имаше много проблеми през този сезон, смениха се много треньори начело на отбора. Струва ми се, че нещо по-различно от единици няма как да се случи. Спортинг е много приятен отбор, който играе атакуващ футбол – 1.

ПСВ Айндховен – Интер

Интер прави много приятно впечатление с резултатите, които постига. Трябва да отдадем заслуженото на този отбор за постигнатото. ПСВ все още има шанс да продължи в следващата фаза, но трябва да бие Интер. Манчини ще иска неговият отбор да завърши с победа в тази фазата. Мисля си, че Интер ще спечели – 2.

Фенербахче – ЦСКА Москва

ЦСКА Москва приключи с шансовете си за участие в турнира. Изглежда футболистите на Валери Газаев нямат нужната мотивация да завършат турнира подобаващо. Фенербахче е абсолютен фаворит в тази среща – 1.

Арсенал – Стяуа

Напълно очаквано е в този двубой Арсен Венгер да пусне млади футболисти. Независимо от това не смятам, че може да стане нещо различно от единица – 1.

Славия Прага – Севиля

Всичко зависи от това как ще изглежда Севиля в тази среща. Славия умее да печели точки в домакинствата си. Въпреки това според мен испанците са фаворити и очаквам да спечелят – 2.