Старши треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели определи като основна опасност в състава на Байерн Мюнхен полузащитника Франк Рибери. Опитният наставник предупреди своите момчета, че трябва много да внимават със следващия съперник в Шампионската лига.

„Виолетовите” приемат Байерн на „Артемио Франки” утре в среща, която трябва задължително да спечелят, за да запазят шансовете си за класиране напред. Прандели иска от футболистите си да измъкнат позитивен резултат, но в никакъв случай не си прави илюзии, че това ще е лесно.

„Байерн е страхотен отбор и имат много опит в тези турнири, докато ние имаме още много да учим,” заяви Прандели пред Скай Италия. „Въпреки това, аз искам победа срещу този страхотен отбор. Това е възможност за нас да израснем като тим.”

„Трябва да излезем за мача без страх и да покажем на хората, че сме отбор, които иска да става все по-добър,” обясни треньорът. „Момчетата ми трябва да атакуват със самочувствие и да са по-настоятелни пред гола. Ние трябва да сме по-бързи и по-директни, и да останем в мача през всичките 90 минути.”

„Рибери? Той е страхотен играч и ние трябва да внимаваме с него. Джиладино? Той може да е човекът, който ще ни изведе до победата,” добави Прандели.