Порто си осигури класиране за следващата фаза на Шампионската лига, след като спечели с 2:0 гостуването си на Атлетик Билбао. В другия мач от група „Н“ Шахтьор Донецк смачка БАТЕ Борисов с 5:0.

Порто спечели визитата си на „Сан Мамес“ с 2:0 след голове на Джаксън Мартинес в 56-та минута и Ясин Брахими в 73-та минута.

Мачът започна с превес на Порто, който можеше да поведе в 13-та минута. Данило центрира в наказателното поле на Атлетик, където Джаксън Мартинес стреля с глава, но в страни от вратата на Горка Ираисос. Малко по-късно в 25-та минута Мартинес отново получи топката в наказателното поле на Атлетик и стреля с глава, но в аут.

Ясин Брахими стреля опасно от фаул в 35-та минута, но топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Ираисос.

Порто получи правото да изпълни дузпа, след като Баленсиага фаулира Данило в наказателното поле на Атлетик в 42-та минута.

Джаксън Мартинес изпълни наказателния удар в 43-та минута, но много неточно в аут.

Една от малкото възможности за Атлетик се откри пред Оскар де Маркос в 47-та минута, но ударът му не бе точен.

Порто поведе в 56-та минута, след като Ясин Брахими направи много добър пробив и навлезе в наказателното поле на Атлетик, след което подаде към Джаксън Мартинес, който вкара в опразнената врата за 1:0.

Брахими стреля много опасно от фаул в 69-та минута, но Ираисос внимаваше и изби в корнер.

Атлетик Билбао можеше да изравни резултата в 70-та минута, но след удара на Гийермо Фернандес топката срещна десния стълб на вратата на Порто.

Порто реализира втори гол в 73-та минута, след като Лапорте върна топката към Ираисос, но той не успя да е спре и тя попадна на крака на Брахими, който отблизо не пропусна да се разпише и да направи резултата 2:0 в полза на португалския отбор.

Със спечелените три точки Порто си осигури класиране за осминафиналите на Шампионската лига.

Шахтьор Донецк разгроми с 5:0 БАТЕ Борисов.

Домакините поведоха в 19-та минута. Луис Адриано подаде към Дарио Сърна, който стреля от границата на наказателното поле на БАТЕ топката рикошира във футболист на гостите и влетя във вратата на Черник.

БАТЕ остана с човек по-малко в добавеното време на първата част, след като Кагуш си изкара два жълти картона в рамките на няколко секунди и бе пратен под душовете.

Шахтьор удвои своята преднина в 48-та минута, когато Дарио Сърна асистрира за попадението на Алекс Тейшейра.

Луис Адриано започна головата си серия в 58-та минута, след като реализира наказателния удар, който бе отсъден в полза на Шахтьор.

Адриано направи резултата 4:0 в 83-та минута.

Луис Адриано оформи своя хеттрик в срещата в третата минута на добавеното време на мача и по този начин направи резултата 5:0.

Класиране „Н“: 

1. Порто 10 точки

2. Шахтьор 8

3. БАТЕ 3

4. Атлетик Билбао 1