Отборът на Порто се наложи по класически начин с 3:0 при гостуването си на БАТЕ Борисов в предпоследен мач от груповата фаза на Шампионската лига. Португалците стигнаха до изразителния успех след голове на Ектор Ерера, Дажксън Мартинес и Кристиан Тейо. След сравнително постно първо полувреме, цялото зрелище в двубоя се състоя през вторите 45 минути.

Така със спечелените три точки кръг преди края на този етап от най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент Порто вече има актив от 13 пункта и спокойно гледа напред в турнира.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на гостите, които бяха доста по-активни, създадоха значителен брой положения, но добрата игра в отбрана на беларусци предотврати попадения. Така двата състава се оттеглиха на почивката при нулево равенство, а по-интересното се състоя през втората част.

Бърз гол в полза на играчите на Лопетеги пречупи домакините и вкара мача в различно русло. Каземиро пусна точен пас към Ектор Ерера, който с чудесно докосване овладя топката, а след това откри за 0:1.

Натискът на „драконите“ продължи и в последвалите минути, а второто попадение не закъсня. В 65-ата минута Дажксън Мартинес удвои аванса на тима си, след като се разписа за 0:2. Хубава тройна комбинация, разиграла се в наказателното поле на БАТЕ, завърши с подаване на Ерера към Мартинес, който покачи.

Само минута преди края на редовното време Порто стигна и до трети гол. Авторът на първото попадение асистира за втори път успешно, като в тази ситуация пусна пас от дълбочина към Кристиан Тейо. Бившият играч на Барселона не се засуети и с прецизен удар оформи крайното 3:0, след като преди това бе преодолял вратаря на противника.

Кръг преди края на груповата фаза Порто е лидер в Група Н с 13 точки, а БАТЕ е 3-и с 3 пункта.

Ето и пълното класиране; 

1. Порто 5 мача 13 точки

2. Шахтьор 4 мача 8 точки

3. БАТЕ 5 мача 3 точки

4. Атлетик Билбао 4 мача 1 точка