Гръцката полиция е на път да провали финала на Шампионската лига на 23 май в Атина. Ако не получат увеличение на заплатите си пазителите на реда в Гърция ще стачкуват в деня на финала и по този начин ще осуетят неговото провеждане. Униформените служители също така искат и подобряване на условията им за работа.

Полицейската заплаха незабавно бе разкритикувана от министъра на вътрешните работи на Гърция Байрон Полидорас, който заяви, че обществеността няма да прости на силите на реда, ако те изпълнят плана си.

„Аз директно ги подканих, да не го правят, но не знам дали те ще ме послушат” – каза Полидорас - „Ако има толкова важно събитие и те не го охраняват, обществото няма да ги разбере. Казах им го като техен съветник, не като техен министър.”

Според предварителните планове повече от 17 000 полицаи ще помагат за осигуряването на реда в гръцката столица в деня на мача.

Подобен казус съществува и у нас. От родната полиция заявиха, че няма да охраняват финала за Купата на България, ако той се играе на стадиона в Стара Загора. Според органите на реда съоръжението под Аязмото не предоставя необходимите условия за провеждане на събитието. От БФС обаче твърдят, че въпреки заплахите на полицията този мач ще се играе именно на стадион Берое.