Звездата на Барселона Жерар Пике беше болезнено откровен на въпрос какви са краткосрочните му планове, зададен веднага след триумфа в Шампионската лига. Снощи той помогна на тима си да спечели за пети път трофея в битката с Ювентус. 

Репортерите дълго чакаха героите на каталунците пред съблекалнята, за да съберат отзивите им след победата. Последен от всички се появи защитникът, който очаквано беше в еуфория. 

"Какви са плановете ми ли? Ами мисля да се напия до козирката и да се насладя на успеха", сподели Пике на излизане от съблекалнята и преди качването в клубния автобус, който се отправяше към мястото на партито. 

Впоследствие на сутринта се появиха снимки, на които се видя, че защитникът си е изпълнил плана. На тях се виждаше, че е доста пиян, но едва ли някой би му се разсърдил след успеха и при положение, че сезонът вече свърши. 

Иначе купонът в самата съблекалня на стадиона в Берлин продължи два часа. Първи се появи авторът на първия гол Иван Ракитич с дъщеричката си в ръце, но впоследствие я остави на съпругата си и отиде на безпаметния запой по случай Петата.