Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола даде пресконференция преди реванша с Порто в Шампионската лига във вторник вечер.

След изненадващата загуба с 1:3 в първия мач, напрежението у баварците е огромно, а Пеп заяви, че е наясно с това, че единствената цел пред тима е постигането на требъл.

Испанецът е оптимист за шансовете на своя тим като за пореден път похвали своите футболисти, които "остават мои герои до края на живота ми", сподели емоционалният Гуардиола. Освен това бившият наставник на Барселона обяви, че при всички положения ще остане треньор на Байерн и през следващата година.

"Трябва да създадем голови шансове, но и да позволим по-малко възможности на съперника. Ще видим какво ще стане. Напълно съм уверен в моя отбор, ще се пробваме", сподели Гуардиола.

"Не знам кой ще играе и кой може да играе. В последните месеци решавам състава си винаги един час преди мача. Бастиан Швайнщайгер ще тренира отново за първи път днес, колкото повече добри играчи имам, толкова по-добре."

Относно състоянието на Франк Рибери обаче Пеп не е оптимистично настроение: "Днес ще говоря с доктора, който е на Зебенер Щрасе (базата на клуба б.р.). Но чувството ми от вчера е, че той няма да може да играе. Но може би днес нещо ще се промени и той ще може да играе."

"Научих много в последните седмици. Липсва ни само още една стъпка до финала за Купата на Германия, в шампионата също ни остава само една стъпка. Ако в неделя победим Херта, отново ще сме шампиони. И това ми харесва, когато гледам колко много проблеми имаме."

"Много съм доволен да бъда треньор на тези играчи. Убеден съм, че утре моите играчи ще използват своите шансове. Знам в кой клуб съм. Знам, че не е достатъчно да бъдеш шампион и носител на Купата. Само требълът е достатъчен в клубове като Реал, Барселона или Байерн. Но съм много горд, радвам се да бъда тук, с тези играчи."

"Бъдещето ми е: Сряда почивка, четвъртък тренировка и разбира се, следващата година отново да бъда тук. Това е бъдещето ми."

"Не мога да издам какво казах на играчите ми в съблекалнята в събота. Общо взето, може би че съм горд с тях. Впечатляващо е това, което постигнаха до момента. При други отбори е достатъчно да достигнат до финала, но тук трябва да спечелиш требъла. Постигнатото досега е впечатляващо. Никога няма да забравя какво се случи в последните седмици. Тези играчи остават моите герои до края на живота ми."

"Научих много като треньор, когато тренираш отбор като Байерн, разбираш твърде ясно каква емоционалност се крие и колко големи са очакванията. Ако не можех да приема това позитивно напрежение, нямаше да мога да съм треньор на този отбор", допълни Гуардиола.