Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че отборът му е изиграл нехарактерно слабо второ полувреме в снощния сблъсък срещу Аталанта, завършил при резултат 1:1.  Това се оказа и мач номер 600 в професионалната треньорска кариера на каталунеца, но той не завърши по мечтания за него начин. 

''Футболът- това са емоциите. Само ако бяхме вкарали втори гол в края на първото полувреме", започна със съжаление Гуардиола. 

"След почивката играхме по-слабо, отколкото през първата част. Но това се случва. Все пак срещу нас играеше най-резултатният отбор в италианското първенство. Да, вкараха ни гол рано през второто полувреме, но пък Кайл Уокър спаси изстрела на Руслан Малиновски от фаул".

''В Шампионската лига трябва да се възползваш от своите шансове. Изиграхме едно добро полувреме. След почивката ни беше доста горчиво, но и затова си има обяснение. Попитайте който и да е италиански отбор дали е лесно да се играе против Аталанта".
Специалистът беше попитан и каква е причината за вратарската смяна на почивката.

''В последните минути на първото полувреме Едерсон почувства дискомфорт. В близките часове ще научим какво е точно положението с него, но е свързано с бедрото. Ние се надяваме, че той ще играе в мача с Ливърпул, но със сигурност няма да рискуваме здравето му".

''Ако Едерсон успее да се възстанови, ще играе той. Ако не успее- тогава Браво. Нямам никакво съмнение в моите футболисти. Браво е професионалист, има огромен опит, винаги може да се разчита на него", завърши Гуардиола.