Израелският шампион Апоел Беер Шева, който отстрани Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига, отново не успя да постигне заветната мечта – класиране в групите. В реванша срещу словенския Марибор хората на Барак Бахар регистрираха поражение с 0:1 и така заради по-малко голове на чужд терен  пак се провалиха на последното стъпало.

През миналия сезон Апоел много драматично пропусна да сътвори чудото срещу Селтик в същия етап от турнира. Тогава „детелините” спечелиха с 5:2 у  дома в първия мач, а на реванша загубиха с 0:2. И тогава, и сега само едно попадение не стигна на израелците да пренапишат историята си.

На стадион „Людски врът” в Марибор домакините попариха Апоел още в самото начало. В 15-ата минута албанецът Валон Ахмеди получи отдясно и тръгна на рейд в наказателното поле. Той премина покрай двама съперникови играчи и пробва остро центриране от аутлинията. Топката бе избита от друг защитник на Апоел по посока дъгата, а там Митя Вилер я посрещна с безкомпромисен шут влетял почти в горния десен ъгъл – 1:0.

В 32-ата минута Марибор пропусна да удвои аванса си, като Маркос Таварес се извиси и стреля с глава, но над вратата.

Буквално в последната минута от редовното време голямата звезда Антъни Нуакаеме пропусна да вкара изключителен ценен гол за израелците. Нигериецът скочи най-високо при висока топка след статично положение и стреля доста добре към левия ъгъл. Вратарят Ясмин Ханданович реагира светкавично и съхрани победата, която прати отбора му в турнира на големите.

За Апоел остана утешението, че както миналия сезон ще се изявява в групите на Лига Европа, където място може да намери българския шампион Лудогорец.