Чакането бе дълго, но си заслужаваше! Тази вечер се подновява битката в Шампионската лига и на практика започват същинските големи мачове - тези на елиминациите.

Програмата ни предлага два интригуващи мача като сред тях е едно от дербитата на осминафиналите - Пари Сен Жермен срещу Челси. В другия двубой тази вечер Шахтьор Донецк приема в размирна Украйна един от фаворитите за трофея Байерн Мюнхен.

На "Парк де Пренс" старши треньорът на ПСЖ Лоран Блан ще трябва да се справя без половин титулярен състав. Контузени са Серж Орие, Маркиньос, Хавиер Пасторе, Йоан Кабай, Лукас Моура и Блез Матуиди, който е единственият с шанс все пак да вземе участие в срещата.

Давид Луис ще се изправи срещу бившия си отбор като най-вероятно ще партнира на Тиаго Силва в центъра на отбраната.

В лагера на Челси подобни проблеми няма и Жозе Моуриньо може да разчита на най-доброто от своя състав. Очаква се атаката да бъде водена от Диего Коща.

В последния си мач ПСЖ изненадващо допусна равенството 2:2 с Каен, след като до 89-ата минута водеше с 2:0. Челси пък влиза в двубоя със самочувствието на две поредни победи и аванс от 7 точки в Премиършип.

В същото време Шахтьор посреща Байерн, но не на своя стадион "Донбас Арена" в Донецк, а в отстоящия на 1000 км град Лвов в Западна Украйна. Причината е военният конфликт в страната, заради който изпълнителният директор на тима Сергей Палкин обяви, че Шахтьор се нуждае от победата заради цяла Украйна.

Задачата пред тима обаче изглежда много, много трудна. След колебливото начало на годината, Байерн постепенно възвърна формата си, а доказателство затова бе убийствената победа с 8:0 над Хамбургер ШФ през уикенда. В същото време Шахтьор за първи път от доста време е в ролята на догонващ в Украйна. Тимът е на 5 точки зад лидера Динамо. Двубоят с Байерн пък се явява първият официален за украинците от повече от 2 месеца, тъй като местното първенство е в пауза.

В лагера на Шахтьор контузен е бразилският защитник Бернард, който ще пропусне срещата. Байерн има повече кадрови проблеми, които обаче не се отразяват толкова на баварците предвид качествения им състав. Трайно контузени продължават да бъдат капитанът Филип Лам, Тиаго Алкантара и Хави Мартинес. Франк Рибери обаче е напълно възстановен и след появата си като резерва срещу Хамбургер ШФ, тази вечер може да бъде и титуляр. В състава се завръща и Чаби Алонсо, който пропусна погрома в Бундеслигата. Жером Боатенг също ще бъде на разположение на Пеп Гуардиола, след като пропусна последните два мача в шампионата заради наказание.

Двата двубоя започват в 21.45 часа и всичко най-интересно от случващото се ще можете да научите в Gong.bg.