Спортният директор на Рома Даниеле Праде изрази мнение, че неговият тим е изтеглил най-тежкия съперник от четвъртфиналистите в Шампионската лига – Манчестър Юнайтед. Отборът на Лучано Спалети още не е забравил миналогодишното унижение на „Олд Трафърд”, но след добрите мачове в груповата фаза през настоящия сезон, вече може да надигне глава.

Праде бе категоричен, че Рома ще излезе със самочувствие за сблъсъците, но въпреки това жребият е неприятен. „Според мен това бе най-силният отбор в урната, но така да бъде,” заяви босът на „джалоросите”. „Видях и чух въздишки на облекчение, когато ни изтеглиха заедно. Ние не бихме си избрали Манчестър Юнайтед, но сега, след като жребият вече е факт, вярвам, че можем да ги отстраним.”

„Юнайтед вече е минавал по този път, и играчите имат необходимата психика, но ние също се учим. Способни сме да се класираме напред,” допълни Праде. „Ако продължаваме да играем така, както го правим през последните седмици, можем да изнесем истински спектакъл. Вече имаме една силна единайсеторка и подобряваме формата си. В групите показахме, че вече не сме отборът, загубил с 1:7 и не заслужавахме да загубим на „Олд Трафърд”. А освен това, ние сме единствения отбор, който все още се бори на три фронта – първенство, Шампионска лига и Купа на страната. Нашият треньор има интелитентен балансиран състав и Юнайтед трябва да се страхува от нас.”