Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призова в жребия за елиминациите в Шампионската лига да настъпят промени. Той иска отново да се въведе практиката с поставени и непоставени тимове. 

Според него тази практика е необходима, за да бъдат предпазени големите отбори от срещи един срещу друг в ранните етапи на надпреварата. В турнира все пак има подобни ограничения, но само за осминафиналите, където се срещат първите срещу вторите от груповата фаза, а тимовете от една страна не могат да се изправят един срещу друг на този етап. 

"УЕФА трябва да помисли да въведе някаква схема, при която да има поставени и непоставени отбори. Единственото, което не ми харесва сега в турнира е, че следващият противник зависи само от съдбата."

"В осминафиналната фаза имаше мачове, на които просто угасих телевизора, толкова бяха скучни. А после видяхме мач като нашия с Ювентус. Това е неприемливо за мен, а гранд като италианския отпадна още на тази фаза", сподели Румениге, който явно обаче не е запознат за практиките на УЕФА до момента.