Футболистите и треньорският щаб на Олимпиакос недоумяваха как не успяха да вкарат гол при домакинската загуба с 0:1 от Бордо, въпреки обсадата, която направиха пред вратата на французите по време на първия осминафинал от Шампионската лига.

„Нямам обяснение какво става. Ние опитахме всички възможни пътища към вратата, но така и не вкарахме гол. И дори не можем да се похвалим с равенство. Мисля, че наистина всички трябва да сме крайно недоволни от резултата”, ядосва се защитникът на тима от Пирея Аврам Пападопулос.

Олимпиакос официално обяви и позицията си относно отменения гол на Мат Дербишър в края на мача. „Напълно редовен гол и никой не може да обясни защо той беше отменен”, коментира пресаташето на тима Янис Моралис.

„В този мач ние трябваше да се борим и срещу съдията, отделно от това, че късметът ни беше загърбил тотално”, допълни пък Василис Торосидис.

Ето какво заяви и треньорът на гърците Божидар Бандович: „Изиграхме един добър мач и като за Шампионска лига, създадохме доста голови положения. Може би това беше един от най-добрите ни мачове в последно време и аз казах на играчите да не спират с атаките до последния момент. Смятам, че играхме дисциплинирано и заслужавахме друг резултат.”