Очакваното още преди началото на сезона в Шампионската лига се случи. Испанският вратар Икер Касияс счупи рекорда за най-много мачове в Шампионската лига, като това стана в мача на неговия Порто с Челси. 

Това беше неговият 152-и мач в най-престижния клубен турнир, с което изпревари сънародника си Шави Ернандес. Двамата се "гонеха" през миналия сезон за тази чест, но в крайна сметка след отпътуването на халфа за Катар, пътят към рекорда за вратаря остана чист. 

Постижението обаче се отнася само за мачовете от същинската фаза на турнира и елиминациите след това. Плейофите и предварителните кръгове не се включват в тях, а ако се броят и те, Шави все още има преднина, защото има 6 квалификационни двубоя за Барса и сметката му набъбва на 157 двубоя. 

Иначе от действащите играчи, най-близо до застигане на Касияс е бившият му съотборник в Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Португалецът има 120 мача, но ще трябва да се потруди още, преди да достигне вратаря. 

Другите играещи в Европа футболисти с по над 100 мача в Шампионската лига са Златан Ибрахимович, Шаби Алонсо, Виктор Валдес, Андрес Иниеста, Ашли Коул, Джон Тери, Петър Чех, Патрис Евра и Лео Меси.