Левият бек на Базел Бехранг Сафари отхвърли обвиненията от страна на Ливърпул, че е симулирал при ситуацията, която доведе до червен картон за футболиста на англичаните Лазар Маркович при вчерашното 1:1 на „Анфийлд“.

Ремито на Ливърпул беше достатъчно за швейцарците да се класират за елиминациите в Шампионската лига като втори в група В. Те дори поведоха на мърсисайдци през първата част, а в началото на второто полувреме се случи и въпросният инцидент, при който имаше докосване на Маркович с дясната ръка по лицето на Сафари. Последният бързо се свлече и започна да се превива на тревата, а реферът Бьорн Куйперс отстрани сърбина с директен червен картон.

След края на двубоя мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не пропусна да изрази недоумението си от поведението на противниковия футболист, който се защити.

„Устата ми кървеше. Нямаше да падна на тревата, ако не бях ударен. Не съм от тези играчи, които симулират“, каза Сафари.

„Беше странно. Отначало не разбрах, че му показват червен картон. Мислех си, че съдията просто е надул свирката, защото ставаше дума за травма в областта на главата. Очаквах да даде топката на Ливърпул при подновяването. После обаче видях, че играчите на Ливърпул са ми ядосани“, допълни шведският национал.