След като Барселона и Байерн постигнаха минимални победи в първите четвъртфинали в Шампионската лига, тази вечер от 21,45 часа предстои втората порция четвъртфинали от първите срещи в най-комерсиалния турнир.

Пари Сен Жермен - Манчестър Сити, 21.45 часа

В Париж ПСЖ приема Манчестър Сити в сблъсък, определян като "битката на шейховете".

Ибрайимович и компания вече си осигуриха титлата във Франция и сега усилията са насочени изцяло към големия пробив в Европа. Старши треньорът Лоран Блан изрази мнение, че очаква два трудни мача, а според него съставът на Сити има повече качество от този на ПСЖ.

Това качество обаче напоследък не се демонстрира по английските терени, където тимът вече има единствено илюзорни шансове за титлата.

За Сити това ще е първи четвъртфинал в Шампионската лига, а Мануел Пелегрини също смята, че фаворит в сблъсъка няма. Той няма да може да разчита на контузените Стърлинг и Компани, а под въпрос са Джо Харт, Делф и Туре. За ПСЖ контузени са Пасторе и Верати.

Предполагаеми състави:

ПСЖ: Трап; Маркиньос, Давид Луис, Тиаго Силва, Максуел; Матуиди, Рабио, Тиаго Мота, Ди Мария, Ибрахимович, Кавани

Манчестър Сити: Харт; Саня, Мангала, Отаменди, Клиши; Фернандиньо, Туре, Фернандо; Де Брюин, Силва; Агуеро

Волфсбург - Реал Мадрид, 21.45 часа

По пътя си към следващия етап Реал Мадрид ще трябва да премине през гостуване в негостоприемната за "белия балет" Германия. Задачата за Реал обаче този път не изглежда особено трудна - намиращият се в слаба форма тим на Волфсбург.

През уикенда "вълците" загубиха катастрофално гостуването си на Байер Леверкузен с 0:3 и почти сигурно се простиха с шансовете си за участие в Шампионската лига през следващия сезон. В същото време пък Реал е с високо самочувствие след успеха с 2:1 на "Камп Ноу" в Ел Класико.

Треньорът на домакините Дитер Хекинг все пак сподели, че Волфсбург ще опита да стигне до сензационен резултат. Колегата му Зинедин Зидан пък демонстрира, че в никакъв случай няма да подцени съперника като според него мачът ще е труден, а Реал ще подходи към него като към финал.

За Волфсбург това е първи четвъртфинал в Шампионската лига, докато Реал за 33-и път участва на подобна фаза.

За Волфсбург извън сметките са контузените Юнг и Калиджури, а под въпрос са Налдо и Калиджури. В Реал единственият проблем е травмата на Варан.

Предполагаеми състави:

Волфсбург: Беналио; Треш, Данте, Кнохе, Родригес; Гилавоги, Густаво; Шюрле, Арнолд (Виериня), Дракслер; Крузе

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело; Кроос, Каземиро, Модрич; Бейл, Бензема, Роналдо