Петкратният носител на Купата на европейските шампиони – Ливърпул продължи със слабото си представяне в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир. „Мърсисайдци” допуснаха второ поражение.

Този път възпитаниците на Рафаел Бенитес отстъпиха с 1:2 на турския Бешикташ. В предишния кръг Ливърпул допусна срамна загуба на своя „Анфийлд” от френския Олимпик Марсилия.

Първия гол в мача падна още в 13-ата минута, когато финландският бранител Сами Хюпия си отбеляза нещастен гол. След поредица от грешки в наказателното поле на „червените” топката попадна във футболист на домакините, който стреля силно, коженото кълбо се отклони в крака на финландеца и се оплете в мрежата на Рейна. Това бе вторият автогол за Хюпия в рамките на няколко дена. Той се разписа в собствената си врата и през уикенда в мача срещу Евертън

Въпреки че Ливърпул бе тимът, който владееше повече топката, „мърсисайдци” трудно стигаха до чисти голови положения. Добра възможност пропиля Рийзе, който стреля от далеч, но стражът на домакините изби в корнер. При такъв резултат завърши и първата част.

През второто полувреме възпитаниците на Рафаел Бенитес продължиха да натискат своите противници, които предпочитаха да нападате чрез контраатаки. Противно на логиката Бешикташ реализира втори гол в 82-ата минута, с което предреши крайния изход на мача. Автор на попадението стана Бобо. Той преодоля Хюпия пред наказателното поле и с техничен удар от около 13 метра вкара за 2:0. До края на срещата „червените” успяха да стигнат само до почетно попадение дело на Джерард. Капитанът на гостите се разписа с глава.

Така „червените” намалиха до минимум шансовете си за класиране в следващата фаза на надпреварата, след като вече заемат последното място във временното подреждане.

В другия двубой от група А Марсилия и Порто завършиха миролюбиво 1:1. Резултатът на „Стад Велодром” бе открит едва в 70-ата минута, когато точен за домакините бе Нианг. Само 7 минути по-късно, гостите върнаха гола чрез Лучо Гонзалес. Той бе точен от наказателен удар.

В класирането продължава да води отборът на Олимпик Марсилия, който вече има актив от седем точки. Следват отборите на Порто и Бешикташ, които са съответно с пет и три. Ливърпул е последен с една.