Вратарят на Твенте Николай Михайлов запази вратата си суха при гостуването на Спортинг в Лисабон в първа среща от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Двубоят на стадион Жозе Аваладе завърши при равенство 0:0, а българският талант бе на терена в продължение на 63 минути.

Михайлов се появи в игра в 27-ата минута, след като титулярният страж – ветеранът Сандер Бошкер, получи директен червен картон за нарушение в наказателното поле срещу Хелдер Пощига.

Спортинг получи правото да изпълни дузпа, а юношата на Левски влезе на пожар на мястото на полузащитника Перес. Зад топката застана португалският национал и капитан на лъвовете Жоао Моутиньо, още незагрелият поради липса на време Ники Михайлов обаче се хвърли в долния десен ъгъл и спаси изстрела от бялата точка.

До края на двубоя българинът се справи още няколко опасни положения и си гарантира титулярно място в състава на Стив МакЛарън за реванша в Холандия след седмица.

Доволни фенове на Твенте пък побързаха да качат в интернет видео с блестящата проява на Михайлов при дузпата на Жоао Моутиньо. Клипчето можете да видите тук!