Байерн Мюнхен за пореден път изигра умопомрачителен реванш, и отстрани Порто, с 6:1 на "Алианц Арена", и общо 7:4 в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Португалците постигнаха солиден успех с 3:1 у дома, но авансът им бе заличен още в първите 22 минути, а оттам Байерн продължи да мачка.

"Баварците" се класират на полуфинал за четвърта поредна година.

Още в десетата минута Байерн направи страхотна атака, като Томас Мюлер напредна на скорост, ударът му бе избит от Фабиано, а след това при добавката Левандовски нацели гредата.

Не след дълго обаче резултатът все пак бе открит, и в 14-та минута, след разиграване от пряк свободен удар, Бернат центрира остро отляво, и Тиаго Алкантара с глава от непосредствена близост се разписа за 1:0.

В 22-та минута резултатът вече бе 2:0, и пак след гол с глава, този път на Джером Боатенг. Този път обаче защитата и вратарят на Порто не бяха на ниво, и бяха тотално надиграни след корнер, за да стреля точно Боатенг с глава за 2:0 - резултат, който вече даваше предимство за Байерн в сблъсъка.

Само още пет минути трябваха, и Байерн тотално смачка съперника, с 3:0. И пак, и пак с глава, вече Роберт Левандовски бе точен, след центриране на Томас Мюлер отдясно.

Томас Мюлер отбеляза невероятно, и доста късметлийсто попадение в 36-та минута, когато след далечен удар, топката влетя във вратата след рикошет в Инди, и нескопосана изява на Фабиано.

Роберт Левандовски направи нещата кошмарни за Порто, с пети гол. Томас Мюлер го намери с подаване отдясно, и Левандовски, измежду рехавата защита на Порто, я направи за смях за 5:0.

През второто полувреме темпото тотално се промени, като Байерн определено не се опитваше да направи срамен резултата.

Чак в 73-та минута обаче Порто успя да се възползва от това отпускане на съперника, и да върне един гол. Джаксън Мартинес го направи, след като засече с глава центриране на Евандро. 

Само четири минути по-късно, отново Мартинес пропусна да върне сериозно интригата, с втори гол, но топката прелетя покрай вратата на Нойер.

Марио Гьотце от своя страна не съумя в следващата атака на Байерн да приключи нещата, с шести гол, като ударът му мина на педя от гредата.

Все пак, реална надежда за Порто така и нямаше, а в 87-та минута Иван Маркано остави своите 10 до края.

Маркано бе изгонен за груб фаул срещу Тиаго, а Чаби Алонсо от пряк свободен удар оформи крайното 6:1.

Коментирай успеха на Байерн тук!

Състави:

Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бадщубер, Бернат, Алонсо, Лам, Тиаго, Гьотце, Мюлер, Левандовски.

Порто: Фабиано, Диего Рейес, Майкон, Маркано, Мартинс Инди, Ерера, Каземиро, Оливер Торес, Куарешма, Мартинес, Брахими.