Станимир Стоилов и Астана останаха на крачка от това да сътворят истинска сензация и да изхвърлят Галатасарай от европейските клубни турнири и да се класират за Лига Европа. Казахстанският шампион успя да поведе на „Тюрк Телеком Арена“, но малко не му стигна да сътвори истински повод насред Истанбул. В крайна сметка мачът между двата отбора от група „С“ завърши 1:1.

Астана започна активно мача и можеше да поведе още в 15-та минута на мача, когато Патрик Твумаси стреля опасно, но топката срещна десния стълб на вратата на Галатасарай.

Галатасарай отговори в 20-та минута, когато Лукас Подолски стреля, но топката рикошира в играч на Астана и излезе в корнер.

Пет минути по-късно Ясин Йозтекин бе изведен на отлична позиция и стреля, но над напречната греда в аут.

Астана организира много добра атака в 36-та минута, когато Неманя Максимович бе изведен на добра позиция и стреля, но встрани от вратата на Галатасарай.

Ерич се намеси решаващо в 43-та минута, когато отрази удар на Ясин Йозтекин.

Галатасарай пропусна невероятна възможност в 45-та минута, когато след удар на Бурак Йълмъз топката срещна десния стълб на вратата на Астана и излезе в аут.

Ненад Ерич отново трябваше да се намесва решаващо в 62-та минута, когато отрази удар на Уесли Снайдер.

Астана излезе напред в резултата в 62-та минута, когато Дмитрий Шомко центрира в наказателното поле на Галатасарай, където Патрик Твумаси засече топката и я изпрати във вратата на Фернандо Муслера.

Галатасарай успя да изравн и резултата в 64-та минута, когато Бурак Йълмъз подаде към Селчук Инан, който не пропусна да се разпише за 1:1.

Лукас Подолски стреля опасно в 77-та минута, но Ерич успя да спаси. Вратарят на Астана отрази опасен удар на Олчан Адън в 82-та минута.

В крайна сметка Астана не успя да запише нито една победа в груповата фаза, но завърши с четири равенства и две поражения.

В същото време Атлетико Мадрид спечели с 2:1 гостуването си на Бенфика и по този начин завърши на първо място в групата, докато „лисабонските орли“ останаха на втора позиция.

Атлетико Мадрид вкара гол още в 18-та минута чрез Диего Годин, но попадението не бе зачетено заради засада.

Три минути по-късно Саул Нигес излезе на много добра позиция и стреля, но ударът му бе спасен от Жулио Сезар. Две минути по-късно Сезар отрази опасен шут на Габи.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 33-та минута, когато Саул Нигес успя с премерен удар да изпрати топката във вратата на Жулио Сезар.

Атлетико удвои своята преднина в 55-та минута, когато Яник Ферейра-Караско асистрира на Лусиано Вието за втория гол в мача на „дюшекчиите“.

Ян Облак се намеси решаващо в 64-та минута, когато отрази удара на Хименес.

Караско изпробва рефелкса на Жулио Сезар в 66-та минута, но бразилският вратар внимаваше и спаси.

Бенфика отбеляза почетно попадение в 75-та минута, когато Хименес подаде към Костас Митроглу, който успя да изпрати топката във вратата на Облак.

Бенфика можеше да изравни резултата в 87-та минута, но ударът на Елисеу не намери очертанията на вратата на Атлетико Мадрид.

След този успех „дюшекчиите“ спечелиха групата, а Бенфика остана на второ място.

Класиране група „С“:

1. Атлетико Мадрид 13 точки

2. Бенфика 10

3. Галатасарай 5

4. Астана 4