Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан подходи с необходимата доза уважение към съперника Ювентус за финала в Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу друг в Кардиф.

Финал за рекорди за Кристиано

"Това е финал и затова в него няма фаворит. Шансовете са 50:50, всичко е абсолютно изравнено. Само искам да ви уверя, че у нас няма никакво напрежение, защото сме подготвени максимално добре", сподели Зидан в навечерието на битката.

Как Юве се подготви за финала в Шампионската лига?

Самият той е легенда и на двата отбора, а кариерата му се разви перфектно и на терена, и извън него. Затова много погледи ще бъдат вперени в него в събота вечерта.

"Ако като дете някой ми кажеше, че ще изживея нещата и емоциите в кариерата си като футболист и треньор, нямаше да му повярвам. Сега обаче искам да се концентрирам върху това, че сме на финал."

"Мисля, че сега ще е по-тежко за мен като треньор. На играчите им е по-лесно. Излизаш с екипа и играеш. А аз трябва да избера кой ще играе, кой ще е на пейката. В крайна сметка обаче всички сме в една лодка и имаме една цел", сподели Зидан.