Борусия Мьонхенгладбах свали на земята Шахтьор Донецк, разгромявайки го с 6:0 като гост в третия кръг от груповата фаза в Шампионска лига. Попаденията отбелязаха Аласан Плеа (8, 27, 79), Валерий Бондар (17-автогол), Рами Бенсебайни (44) и Ларс Щиндъл (65). "Жребчетата" бяха пълен господар в двубоя, който се игра без публика на Олимпийския стадион в Киев.
 
Гостите влязоха по-активно в мача и още в 8-ата минута поведоха в резултата. Щефан Лайнер проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Аласан Плеа стигна първи до топката и я прати зад гърба на Трубин.
 
И след гола футболистите на Борусия М продължиха да владеят повече топката и стигнаха до още две положения, но Щиндъл не намери целта. 
 
Превъзходството на немския тим бе увенчано  с второ попадение в 17-ата минута. Кристоф Крамер шутира от границата на наказателното поле, топката се отклони в тялото на Валерий Бондар и влезе за втори път във вратата на Шахтьор. Попадението бе записано като автогол на защитника на Шахтьор.

Украинците изпаднаха в нокдаун в 27-ата минута, когато Аласан Плеа отбеляза страхотен гол с невероятен удар извън наказателното поле за 0:3.

 
Само след две минути Шахтьор изпусна първата си възможност в мача, след като шут на Тете отблизо бе избит с крак от Ян Зомер. В 33-ата минута тимът от Донецк можеше да получи и четвърто попадение, но стражът Трубин изби силния удар на Хофман. Три минути след това Плеа проусна да оформи своя хеттрик, след като получи отлично подаване от Щиндъл, но отблизо не намери очертанията на вратата.
 
На почивката треньорът на Шахтьор Лукаш Кастро направи три промени в състава си и в игра се появиха добре познатият у нас Жуниор Мораес, Алън Патрик и Виктор Коваленко. И това обаче не даде резултат и немският тим продължи да диктува събитията на терена. След няколко добри атаки се стигна и до пети гол във вратата на домакините. Подаване на стража Анатоли Трубин беше пресечено в половината на Шахтьор и след бърза размяна на пасове топката се озова в краката на Ларс Щиндъл, който с плътен шут намери долния десен ъгъл за 0:5.  
 
Не закъсня и шестото попадение, което падна в 79-ата минута. Аласан Плеа получи топката на линията на засадата от Маркус Тюрам и хладнокръвно отбеляза. Първоначално голът не бе зачетен, но след намесата на ВАР съдията Сердар Гьозюбююк посочи центъра и върна усмивката на Плеа, който записа хеттрик.
 
ШАХТЬОР ДОНЕЦК - БОРУСИЯ М 0:6
 
0:1 Аласан Плеа (8)
0:2 Валерий Бондар (17-автогол)
0:3 Аласан Плеа (27)
0:4 Рами Бенсебайни (44)
0:5 Ларс Щиндъл (65)
0:6 Аласан Плеа (79)
 
ШАХТЬОР: 81. Трубин, 8. Антонио (46 - 21. Патрик), 77. Бондар, 2. Додо, 15. Корниенко, 27. Майкон, 11. Марлош-капитан (46 - 20. Коваленко), 19. Соломон, 7. Тайсон (46 - 10. Жуниор Мораес), 14. Тете, 5. Хочолава 
 
Треньор Луиш Кастро

БОРУСИЯ М: 1. Зомер, 25. Бенсебайни, 28. Гинтер, 30. Елведи, 6. Крамер, 18. Лайнер, 32. Нойхаус, 23. Хофман, 13. Щиндъл-капитан, 14. Плеа, 10. Тюрам

Треньор Марко Розе

Съдия Сердар Гьозюбююк (Нидерландия)

Жълт картон: Хочолава (47, Б)

 
Стадион "Олимпийски", Киев