Старши треньорът на Олимпик Лион Брюно Женезио се надява воденият от него френски отбор да последва примера на Аякс при утрешното гостуването на Барселона в осминафиналната среща реванш от Шампионската лига.

Холандският тим сензационно детронира другия испански гранд Реал (Мадрид) след успех с 4:1 на "Сантиаго Бернабеу" през миналата седмица, след като беше загубил с 1:2 първата среща като домакин на "Амстердам Арена".

Лионци дори имат по-добри изходни позиции от Аякс, след като първата среща с каталунците завърши 0:0.

"Длъжни сме да покажем нашия футбол, да играем освободено. Наясно сме, че ще се изправим срещу един от най-силните отбори в света, но ние знаем на какво сме способни и как да го постигнем.

Резултатът на Аякс срещу Реал Мадрид ни дава допълнителни сили и увереност. Много зависи от Меси. Разработваме такъв тактически план, с който да се опитаме да намалим максимално влиянието му върху мача. Трябва да бъдем концентрирани до краен предел и идеално да разчетем рисковете. Съмнявам се, че и този мач ще завърши 0:0. Знаем, че трябва да вкараме, но трябва и да сме готови да дадем всичко от себе си на терена", каза Женезио./БТА