Олимпик Лион се надява да успее "да намали" влиянието на Лионел Меси в утрешния първи осминафинален мач от Шампионската лига срещу Барселона. Френският тим няма да може да разчита на капитана си и лидер на състава Набил Фекир, който е наказан. Отсъствието на Фекир лимитира опциите в атака на старши треньора Брюно Женесио, а надеждите са защитникът Ферлан Менди да опази голямата звезда на каталунците Меси.

"Набил Фекир е нашият капитан и лидер. Трябва да се раздадем още повече, за да компенсираме липсата му. Ще трябва да направим всичко възможно, за да намалим влиянието на Меси", коментира Женесио.

Аржентинецът има над 100 гола в Шампионската лига, но халфът на лионци Усем Ауар вярва, че неговият съотборник Менди може да го опази.

„Изучихме добра играта  на Меси. Вече не е възможно да залепиш един играч срещу съперник и да се опиташ да го спреш. Още повече, когато става въпрос за играч от толкова високо ниво като Меси. Той е способен да направи нещо различно само за един миг. Ще се опитаме да ограничим играта му максимално“, добави наставникът на Лион.

„Меси е толкова добър, че дори, когато не играе във форма, може да реши всеки един мач. Той е гений“, продължи треньорът на френския отбор.

„Манчестър Сити и Барселона са два отбора с подобна философия. Те желаят да притежават топката. Може да си вземем поуки от двата силни мача срещу Манчестър Сити и да подходим по същия начин. Ние сме способни да го направим отново, но Барселона е различен, защото освен голям колектив, каталунците притежават играчи, които са извън рамките и са способни с едно решение да вкарат гол“, каза още Женесио.