Жалбата, която английският шампион Манчестър Сити подаде в Спортния арбитражен съд в Лозана, ще се разглежда на по-късен етап заради пандемията от коронавирус, с тази информация излезе днес "The Guardian".

КАС вече отложи изслушванията по три различни казуса, а още 16 други са насрочени до 18 май, като е много вероятно голяма част от тях също да бъдат отложени. Случаят с жалбата на Манчестър Сити все още не фигурира в списъка на арбитражния орган.

Генералният секретар на КАС Матю Рийб заяви, че в Лозана обмислят различни варианти за справяне със ситуацията. Когато се касае за случаи, които изискват персонално изслушване, то може да се състои при желание на засегнатите страни. Изслушването може да се проведе чрез видео или аудио връзка, ако участникът е от високорисков район.

Когато обаче не става дума за персонални случаи, решението може да се вземе и "единствено въз основа на писмените становища, без да се провежда изслушване".

Преди месец на „гражданите“ им бе издадена забран за участие в евротурнирите за следващите  две години и ги глоби с 30 милиона евро заради сериозни нарушения на правила за финансов феърплей.