Бившият футболист на Тотнъм и Спартак Москва -Роман Павлюченко сподели своите очаквания преди срещата между Зенит и Малмьо тази вечер. Мачът е еднакво важен и за двата отбора, тъй като руснаците и шведите тръгнаха със загуби в групите на Шампионската лига. Павлюченко е твърдо убеден, че руският шампион трябва да гони победата с всички сили и този двубой може да е от решаващо значение за крайното класиране в групата. 
 
„Няма защо да се лъжем и да си правим илюзии. Ювентус и Челси са явните фаворити в тази група и всякакъв друг развой на нещата ще е истинско чудо. Да,  футболистите на Зенит не изиграха лош мач при гостуването си в Англия, бориха се, но в края отново бяха на губещата страна. 
 
Спокойно можем да кажем, че Зенит - Малмьо е директен мач за класиране в Лига Европа. Днес  и след няколко седмици в Швеция, отборът от Санкт Петербург трябва да опита да вземе поне 4 точки, за да е спокоен за продължаването си в европейските турнири и напролет. Зенит е шампион на Русия и смятам, че всички в отбора осъзнават значението ца целия руски футбол нашите тимове да играят колкото се може по-дълго в Европа“, коментира бившият руски национал.