Централният защитник на Атлетико Мадрид Диего Годин отправи страхотна серия от комплименти към нападателя на Лестър Джейми Варди. Това се случи в навечерието на четвъртфиналния реванш между двата тима в Шампионската лига.

Според уругвайския бранител Варди е много важна част от идентичността на „лисиците“, които паднаха с 0:1 на „Висенте Калдерон“ в Испания. Годин отиде дори по-далеч в похвалите към Варди, който има 11 гола във Висшата лига през този сезон.

Атлетико пребори Лестър, но с много спорна дузпа

„Варди е страхотен играч“, коментира Годин пред английският вестник „Дейли Мейл“. „Той се бори и съревновава във всеки мач. Никога не предава топката без бой. Такъв нападател е фундаментален за отбор, който играе по начина, по който го прави Лестър. Те нямаше да са Лестър, който познаваме, ако Варди го нямаше.“

„Дали Варди има качествата да играе за Атлетико? Разбира се, че е така. Мисля, че той ще пасне в голяма част от отборите по света. Кой не би искал нападател, който е готов да се жертва за отбора си, за да предостави повече атакуващи опции.“

Лестър привлече новия Варди

„Срещу нас в първия мач той на практика игра сам в атака и ако не пипна много топката, то е защото бяхме изключително внимателно спрямо него. Бяхме фокусирани върху това да не му дадем пространства и да ограничим опциите пред него. Знаем колко добър може да бъде той и че е в състояние да създаде шанс съвсем сам“, допълни Годин.