Нападателят на ПСЖ Неймар не опрадва очакванията с играта си при поражението с 0:2 от Манчестър Сити на 1/2-финалите в Шампионската лига и това доведе до критики във френските медии.

“Льо Паризиен” излезе със заглавие: “Неймар, гений без идея”, а в материала си изданието пише: “Бразилецът напълно се изгуби в своя поулфинал. Без вдъхновение той в нито един момент не изглеждаше способен да повдигне играта на своя отбор както успя да го направи срещу Байерн Мюнхен. Разочароващ”.

От “Екип” му поставиха една от най-ниските оценки в - тройка, добавяйки: “Беше обещал да умре на терена, но за съжаление загуби своя мач. Не го направи в съревнованието, а по-скоро в своите силни страни, където вчера не беше достатъчно добър: няколкократно загуби топката, правеше лоши пасове и взимаше рисковани решения. Не успя да направи никаква разлика със своя дрибъл, особено срещу Кайл Уокър. Разочароващ”.

“Франс Футбол” оцениха звездата с двойка и бяха доста критични в коментара си към него: “Дали наистина беше наложително да докосва топката шест пъти всеки път, щом я получаваше? Неймар разкри тъмната си страна срещу Манчестър Сити. Той беше възможно най-непоносим и искаше да прави всичко сам. При липсата на Килиан Мбапе, Неймар беше решил, че единствено той ще обърне развоя на сблъсъка. В своите очи Неймар беше центърът на света и разстройваше съотборниците си с редките си подавания. Бразилецът прахоса невероятно количество добри топки. Към този егоцентризъм той добави ужасен край на мача, в който се опитваше да нарани физически “гражданите”. Всички парижани се предадоха, включително и той, който трябваше да бъде лидерът снощи. Воден от своите емоции за пореден път, Неймар беше катастрофален”.

Както преди седмица, анализаторът на RMC Sport Жером Ротен пак се изказа тежко срещу кариоката: “Очаквахме повече от Неймар, най-вече аз. Този играч е невероятен, когато е концентриран и има футболисти около себе си, които се движат добре. Ще го обвиня за случилото се, но не е виновен само Неймар. Искаш да преподпишеш с него, но също така трябва да преосмислиш това. Когато той не е толкова добър, както беше в този мач, ти трябва да му го кажеш. Леонардо го щади, защото трябва да преподпише с него. Ако искат да преминат теста с Неймар, трябва да променят поведението му”.