Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел защити звездите на тима Неймар и Килиан Мбапе след загубата във финала на Шампионската лига от Байерн Мюнхен в неделя вечер. Медиите във Франция разкъсаха двамата футболисти, както и целия отбор за слабото представяне в двубоя.

77 снимки

Две от авторитетните френски издания - “Франс футбол” и “Екип” дадоха на двамата много ниски оценки за представянето им в мача. Списанието дава на Неймар оценка от 4, а на Мбапе - 3. Леандро Паредес и виновникът за гола на Кингсли Коман - Тило Керер, също са оценени ниско - с 4. Единственият отличен в състава на Томас Тухел е Андер Ерера.

“Да напишем, че испанецът беше най-добрият на терена за парижани е толкова вярно, колкото и тъжно. Ерера остави сърцето си на терена, бягаше като за трима и подаваше по-добре от всеки свой съотборник. Създаде две възможности за 72 минути, повече от всеки друг, направи шест асистенции в последната третина на терена и четири пъти спечели топката. Статистика, която ние вече не си представяхме за възможна и най-вече която не беше достатъчна да преобърне развоя на мача”, пише “Франс Футбол”, който дава най-високата оценка в мача (8) на Мануел Нойер и Тиаго Алкантара от Байерн.

“Екип” пък оценява Мбапе и Неймар с 3.

“Загуби дуел с Нойер, който можеше да промени всичко. „Баварците“ изцяло елиминираха неговото влияние. Колкото повече време минаваше, толкова повече се дразнеше и напрягаше. Разочарованието е голямо”, пише вестникът за бразилеца, а за французина е подчертано, че не е бил на 100%, както и че е изпуснал своите положения. Разкритикувани са още Керер, Анхел Ди Мария и Паредес, докато Хуан Бернат, Ерера, Кейлор Навас, Преснел Кимпембе и Тиаго Силва получават по-добри оценки. Общата на парижани е 4,6, докато победителите са с 6,4. С 8 са оценени Тиаго и Коман, а като най-добър е определен Нойер, възнаграден с 9.

Статистиката показва, че последните 14 удара на Неймар в Шампионската лига са били неточни, докато той е губил 47% от докосванията, които направи срещу Байерн.

„Неймар имаше страхотен турнир. Не може да направи всичко той. Мбапе, чудо е, че той беше с нас, след като получи сериозна контузия на глезена [през юли]", заяви Тухел.

След мача се появиха спекулации, че германският специалист може да бъде заменен от бившия треньор на Ювентус Масимилиано Алегри.

Тухел спечели две поредни титли в Лига 1, а през този сезон направи домашен требъл, а преди неговото начало спечели и Суперкупата на страната.

"Ще видим, не винаги решението е на старши треньора. Ще говорим за всичко, не само за удължаването на моя договор, но и за това как да възстановя отбора", каза Тухел пред репортери, след като бе запитан за бъдещето си.

„Ще продължим напред и това е само началото и все още не сме стигнали до върха на планината. Това е по-важно от моя договор. Можем да говорим за всичко това, след като изградим отбора и след като всички са на една и съща страница по отношение на играта", каза още германецът.