Вратарят на испанския Барселона Марк-Андре тер Стеген отговаряше на редица въпроси на фенове в социалната мрежа „Instagram“. Един от тях бе кой е неговият най-добър момент в кариерата.

"Без съмнение, когато печелиш, тогава изпитваш най-доброто усещане. В моя случай най-добрият момент беше, когато спечелихме Шампионската лига през 2015 година в Берлин. Досега това е най-добрият момент, който съм изживял във футбола“, сподели немският страж.

„Най-добрият ми мач? Нямам конкретен такъв, но първият ми двубой като професионалист е един от най-добрите, които съм имал. Беше невероятно, защото започваш кариера в професионалната лига и това е уникален момент, какъвто е и участието в "Ел Класико". Като цяло, винаги се наслаждавам на терена. С изключение на тези два мача няма друг, който да изтъкна сега“, каза още Тер Стеген.

„Когато бях малък, идолът ми беше Оливър Кан. Гледах от него, за да стигна там, където съм днес. Тези, които искат да последват моите стъпки, трябва да се наслаждават на това, което правят, и винаги да вървят напред. Най-важното е да не губят своята цел и да се опитат да започнат кариерите си където и да е“, продължи той.

„В момента има по-важни неща от футбола. Понякога, когато разполагаш с толкова свобода, не оценяваш какво имаш. Обичайно можем да излизаме, да пазаруваме, да се разхождаме из града... Сега в Испания има рестрикции почти навсякъде и оценяваш много по-обикновени неща в живота: да си със семейството си, да готвиш, много прости неща, които те карат да си помислиш какво всъщност имаш. Да ходя където си поискам и да ходя до плажа, както и да играя футбол, са неща, които много ми липсват, но в момента наистина оценяваш обикновените неща в живота", заяви Тер Стеген.