Отборите на Волфсбург и Севиля завършиха наравно 1:1 в двубой от група G на Шампионската лига, който беше исторически първи между двата тима в евротурнирите. Така испанският тим остава непобеден в осем поредни мача в Европа, докато домакините могат да съжаляват за пропуснатата възможност да запишат успех у дома. 

Двубоят беше ръководен от най-добрия български съдия Георги Кабаков. 

14 снимки

Срещата не започна особено зрелощно, като в началните минути и двата отбора трудно създаваха положения и играеха доста предпазливо. В тези минути Рафа Мир пропусна да даде аванс на Севиля. В крайна сметка двата тима се оттеглиха на полувремето при 0:0. След паузата Волфсбург стигна до откриване на резултата в 49-ата минута, когато се разписа Ренато Щефен. Това беше негов първи гол за сезона. 

Треньорът на гостите Юлен Лопетеги реагира светкавично и пусна в игра Ерик Ламела и Иван Ракитич. Ходът му даде резултат, тъй като гостите заиграха много по-опасно. Стигна се и до късна драма. Пет минути преди края Севиля получи право да изпълни противоречива дузпа, отсъдена след намесата на ВАР. 

С отговорността се нагърби Ракитич, който не сбърка - 1:1. Така двата тима събраха по 2 точки и все още търсят първата си победа в потока.